Články

Japonské jídelní hůlky – vzhled a etiketa

Jídelní hůlky jsou fenoménem asijských kuchyní. Víte, jak poznáte japonský typ hůlek? A jaká jsou základní pravidla etikety jejich používání v Japonsku?  To a mnohé další...   čti více

Japonská snídaně – miso polévka a rýže

Nedělejme si iluze, vzhledem ke globalizaci není v Japonsku problém posnídat toast s jahodovým džemem nebo misku cereálií. Pokud ale zatoužíte po tradiční japonské snídani, připravte...   čti více

Plastové makety jídla – japonský fenomén

V české restauraci si typicky vybíráte ze psaného menu. V čínské Vám pomohou v rozhodování fotografie jídel. Pokud zavítáte do Japonska, zjistíte, že japonští restauratéři jsou ještě...   čti více

Furikake – japonské koření na rýži

Rýže je každodenní součástí jídelníčku většiny Japonců. Není se proto, co divit, že na japonském trhu najdeme řadu zajímavých produktů na ozvláštnění rýžových pokrmů. Jedním...   čti více

Kavárna v soboty uzavřena

Z technických důvodů je sobotní provoz kavárny přerušen. Omlouváme se všem návštěvníkům. Úprava provozní doby přes týden bude v brzké době rozšířena. Soboty budou...   čti více

Centrum s kavárnou uzavřené 7. a 8. července

Vážení přátelé, naše centrum s kavárnou bude ve dnech 7. a 8.července uzavřené z důvodů pořádání festivalu Japonské dny. Děkujeme za pochopení.

© 2018 Česko-japonské kulturní centrum Všechna práva vyhrazena.

cs_CZ
en_GB
ja