Přijďte si vychutnat kousek Japonska. Vynikající čaj, skvělá káva, originální saké a japonské pivo. Spousta sladkostí.
V centru Ostravy, mezi domy, na Masarykově náměstí, v našem centru, oáza klidu a pohody.
Festival Japonské dny v Ostravě 2015. Workshop Kjógenu pod vedením Igora Dostálka.
Festival Japonské dny v Ostravě 2015. Tanec Obon Dori v podání Markéty Fránové.
Festival Japonské dny v Ostravě 2015. Kata UNSU v podání Jakuba Debrecenyiho.
Předání šeku Nadaci policistů a hasičů - vzájemná pomoc v tísni.
Slavnosti bojových umění 2014. Ukázka bojového umění Aikido v podání ostravského klubu Aikido SKP Ostrava.
Slavnosti bojových umění 2015. Ukázka technik tameshiwari v podání Václava Vaněčka a Roberta Hegra.
Slavnosti bojových umění 2015. Ukázka hry na Taiko v podání Ivo Batouška.
Slavnosti bojových umění 2015. Předání šeku Nadaci policistů a hasičů - vzájemná pomoc v tísni.
Ósacký hrad je jednou z památek, kterou by turisté v Japonsku neměli minout. Původní stavba z 16. století byla dějištěm bitev, katastrof i nákladných rekonstrukcí. Návštěvníkům je dnes k dispozici železobetonová replika, která by měla být vůči vnějším vlivům odolnější. V Česku jsme zvyklí na historické budovy postavené před mnoha staletími, které jsou udržovány prostřednictvím rekonstrukcí. V Japonsku to samozřejmostí není. Řada památek byla zničena vlivem zemětřesení, válek či v požárů. Ósacký hrad je jednou ze staveb, která je replikou svého předchůdce.
Co je to kokedama a jak se může jedna objevit u vás doma? Japondělí je projekt blogerky Lucie Melounové, která natáčí krátká videa o... čti více
Proč Japonci nosí roušky a k čemu může sloužit? Další díl týdeníku Japondělí. Japondělí je projekt blogerky Lucie Melounové, která natáčí krátká videa o... čti více
Zatímco zelený práškový čaj matcha zná dnes téměř každý, hnědá prášková hojicha se teprve dostává do povědomí. V obchodě dnes bez problému zakoupíte puding či sušenky s příchutí matcha a na internetu dokonce i kosmetiku. Vyzkoušet matchu je dnes v módě. Hojicha na své objevení širší veřejností teprve čeká.
Na naší cestě z Hirošimi do Kyota nás čeká přestup v Osace. Dle plánu dorážíme do „kuchyně říše“, jak se městu kdysi přezdívalo, na večer. Je skoro čas večeře, a tak se přesouváme metrem do stanice Namba. Kde jinde bychom si měli dát něco k jídlu než v Dotonbori. Tentokrát ignorujeme lákavé vůně venkovních stánků s takoyaki a yakitori. Míjíme podniky se sushi, nudlemi i krabími specialitami. Zastavujeme pouze u poutačů restaurací, které nabízejí Kobe hovězí. Nejdražší, nejznámější a údajně nejchutnější hovězí na světě.
Vánoce bez stromečku, na večeři KFC a šlehačkový dort? Davy lidí a několikahodinové fronty před svatyní na Nový rok? V Japonsku ano! Přednáška o... čti více
© 2018 Česko-japonské kulturní centrum Všechna práva vyhrazena.